divendres, 29 de juliol del 2022

METÀFORES VISUALS

Tot i que està activa des de fa ja algun temps, potser 3 o 4 temporades, mai no l'havia presentat. Aquesta columna d'imatges a la banda esquerre del bloc vol ser un petit i aleatori mostrari d'imatges amb una inequívoca vocació generadora d'associacions mentals. 

Com el seu títol suggereix, són una invitació a això mateix...als suggeriments, a les connexions immediates o remotes als sentits que els humans tendim a donar a tot allò que ens envolta. Sense carrils ni dreceres, sense paraules (gairebé mai) que dirigeixin els nostres pensaments o vagues recerques de sentit, aquestes imatges soles estan escollides per deixar volar la imaginació en qualsevol sentit.

Que cadascú esculli la seva associació! 

Us prometo un bany refrescant dins de vosaltres mateixos...

dissabte, 9 de juliol del 2022

PERSONS

Persons, persones, personatges... és la nova barra de fotos del bloc, a la dreta de la columna central i sota dels elements informatius del contingut. Són tretes de perfils, és a dir, que volen representar a la gent, i m'estimulen a pensar en que són, d'alguna manera subconscient,  el reflex de les ànimes dels seus propietaris en un moment donat, de vegades, i d'altres un clixé, un esterotip, de les seves aspiracions envers la societat i per tant de les imatges d'èxit que crea la pròpia societat...o dels seus monstres.

Volen ser inspiradores, divertides, suggeridores i en cap cas aclaridores.

dimarts, 26 d’abril del 2022

EL GRAFITER D'ÀNIMES (text de microliteratura)

 EL GRAFITER D'ÀNIMES


L’Edward era pintant amb uns pots d’esprai als pilars sota les vies del tren. Aquelles velles parets ferides, supervivents d’una era industrial desfermada i barroera, l’adelitaven per pintar les seves escenes. Era la manera que tenia de relacionar-se amb el món. 

L’Edward feia grafits des dels dotze anys. Tenia una habilitat especial per captar l’ànima, les ànimes amb les que es creuava i plasmar-les als murs. Les seves línies i composicions eren inspirades i franques, guiades per l’espontaneïtat i la intuïció i també per una qualitat meditativa que li permetia revelar allò transcendent de cadascú.

Per a ell, els murs eren un refugi de seguretat contra les pors interiors, contra l’incomprensible i la culpa. I contra la seva fragilitat. Havia crescut assetjat per la malaltia. Asmàtic i epilèptic, sabia que la ruïna era casa seva. 

La germana gran, amb la que s’havia criat, l’havia ensenyat a dibuixar i ell havia après amb avidesa, empès per una urgència que era el preu del seu do. “Dibuixar no et farà ric, però sí conèixer-te millor”, li havia dit ella.

Precisament la seva relació amb els murs de la ciutat venia d’aquí, de la superació d’una barrera i un record.

El seu pare, un emprenedor arruïnat, es va suïcidar quan ell era encara petit. Li va costar molt acceptar el que havia passat.

L’Edward, que sempre havia viscut intensament i amb presa, aquella nit va acabar el seu ràpid viatge. Va morir a l’asfalt d’un atac d’epilèpsia.

Al davant, com un reflex al mur escrostonat sota les vies, hi havia pintat el cap d’un nen estirat al seu llit. Era la cara insomne d’algú que s’ha quedat sol i mira una paret. Al darrere hi ha la vida i ell intenta veure al seu través.