diumenge, 22 de juliol de 2012

RECORDATORIS


Fa temps que vinc donant-li voltes al cap en fer algun tipus d’activitat per promocionar la amabilitat com a actitud bàsica a entrenar a classe.
Avui he pensat que, en comptes de posar el típic cartell de normes de classe es podria posar una pissarra de recordatoris, on anotaríem, per començar i animar la producció, alguns principis i propostes dels mestres i els nens haurien d’opinar sobre la conveniència o no dels “recordatoris” proposats i dir les raons per les quals els semblen importants i si haurien de ser a la pissarra o no.
Un podria ser: “sigues amable”. Un altre: “sigues curos o tingues cura de la presentació”, un altre: “posat en la pell de l’altre”, un altre: “busca una cosa interessant i porta-la a classe”, “Proposa una sortida o un projecte”. Etc.
També es podria fer que inventessin un conte o una història sobre cada ítem del recordatori, per personalitzar-lo i fer-lo més seu.
Tot això m’ha vingut inspirat per una frase d’en Thoreau: “Com a recordatori: només es presenta una oportunitat per a les coses.”
Seria massa agosarat proposar-la com a recordatori?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada