dimecres, 4 de febrer de 2015

TROBADES AMB LA FAUNA: FALCONS DE PLANA

Durant l'hivern, la plana de La Selva es converteix en el territori de cacera de molts falcons. Per la manca de fulles i pel seu costum d'utilitzar talaies i perxes per caçar i descansar, aquests rapinyaires es fan més visibles durant aquesta època, regalant-nos observacions en el moment teòricament més "fluix" de l'any. Falcons pelegrins baixen fins a la plana per caçar els estols d'aus hivernants com les fredelugues, daurades o els tudons residents. Les petites però ferèstegues esmerles venen de latituds més altes a passar l'hivern entre nosaltres, caçant sovint en vols baixos arran de terra entre els estols de les també hivernants aloses i fringíl·lids. D'altra banda, els falcons forestals, com els esparvers i els astors, també es deixen veure més aquests mesos. Alguns tenen els seus vols nupcials justament aquests dies, com els astors.


Falcó pelegrí a Campllong

El més terrorífic d'aquesta estació són els tiroteigs dels caçadors a tothora. No en tenen mai prou els amants de la destrucció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada